Yemen Al-Mukalla şehri


Eve dönüş.
Tam 42 gün sonra karaya ayak basıyoruz.


Avenue Beauty gemisi bir geminin başına gelebilecek en büyük şanssızlığı yaşadı. Dünyanın en tehlikeli denizi olan Aden denizinde silahlı korsanların arasında tam 1 hafta makine arızası yaşadı. Risk alarak yarım yolla Al-Mukalla şehrine rota çevirdik.






Başkent Sanaa’ya uçmak için yola çıktık. Bindiğimiz araç ‘’Vip taksi’’ olmasına rağmen berbat bir durumdaydı. Sürücü, çantasından çıkarttığı POP tarzı cdleri bize dinletirken arabanın içi gümbür gümbür müzik sesiyle çınlıyordu. Biraz Arap müziği çalmasını istediğimde eski neşesi kaçıverdi.


Yemen insanı genellikle çekingen ve ürkek. Bu genç adamın fotoğrafını çektiğim anda enteresan bir bakışı vardı.




Yemen vatandaşı yoksul balıkçılar ve çocuklar hemen etrafımızı çevirdiler. Elbette sigarada istediler.



Bizi Yemen'in başkenti Sanaa’ya uçuracak olan Felix havayollarına ait olan jet.

Bu yolculuk sadece 1 saat sürüyor. Sanaa Al Mukalla'ya göre soğuk. Ekim ayı olmasına rağmen 45 derece ısıdan 27 derecelik Sanaa’ya uçtuk. Başkent havaalanı diğerinden modern değildi ve korkunç derecede pisti. Tuvaletlerde asla sabun bulunmuyor. Türkiye’deki en küçük otobüs terminalinden daha küçük ve ilkel. Yanınızda, bizim gibi yiyecek taşımazsanız aç kalırsınız ya da kullanma süresi çoktan geçmiş Ülker bisküvilerine talim edersiniz.

Zor geçen bir 7 saatlik bekleme süresinden sonra Mısır’a oradan da Türkiye’ye uçtuk. Ülkemizin kıymetini bir kez daha anladık.

Cem Akkılıç
Cemology Onuncu köy
2008



Önemli hatırlatma:
FACEBOOK sitesinde PROFİLİM yoktur. YOBAZLAR tarafından ismim ve soyadım kullanılarak profiller açılmaktadır. Lütfen itibar etmeyiniz.

Konuya AÇIKLIK getirmiştim.

* * *
EK AÇIKLAMA

FACEBOOK sitesindeki Cem Akkılıç’ların Cemology Onuncu köy ile alakaları yoktur! Dolayısıyla o sahte PROFİLLER şahsıma ait değildir. Yobazların uydurmasıdır. Bunun için bir metod geliştirdim. cemakkilic@yahoo.com.tr, ve cagdasdrama@gmail.com adreslerimden KOD yolluyorum.

Facebook kullanıcıları istenmeyen mesajlar alırlarsa yukarıda yazdığım e-posta adreslerime yönelip benden KOD istesinler ve mesaj yollayan Yobazlara bu kodu sorsunlar. Bu şekilde fotoğraflarımı araklayıp avatar olarak kullanan ve insanlara benmişim gibi mesajlar yollayan dangalakların kötü niyeti ortaya çıkacaktır.


Herkese ayrı kod yolluyorum. Örnek kod: AWL3761.

Cem Akkılıç